lördag 15 december 2007

Storseger borta mot Katrineholm Värmbol med 13-5!

Det blev tillslut en målkavalkad från Boltics sida när man borta besegrade Katrineholm Värmbol med 13-5. Magnus Fransson inledde målskyttet i den första halvleken då han säkert satte 1-1 på straff, Jonas Nilsson åkte sig fri på vänsterflanken och kunde göra 2-1 på pass av Fredrik "hemvändaren" Rinaldo. Katrineholm som hade inlett målskyttet i matchen kom tillbaka och kunde göra 2-2 och 3-2 innan Magnus Fransson klev fram igen och satte 3-3 på straff. En minut senare lyckades Daniel Svedberg göra mål på hörna.

Det var en halvlek där Katrineholm var med i matchen och spelade rätt bra, man bjöd upp till bra motstånd och spelade bra bandy. Det var kul att se. I den andra halvleken fick Boltic upp farten än mer och man åkte ifrån hemmalaget. Eller vad sägs om;
Rickard Fritjofson 5-3 47 minuten
Daniel Svedberg 6-3 53 minuten
Rickard Fritjofson 7-3 63 minuten
Rickard Fritjofson 8-3 70 minuten
Jonas Nilsson 9-3 72 minuten
Jonas Nilsson 10-3 76 minuten
Jacob Bucht 11-4 83 minuten
Jacob Bucht 12-5 90 minuten
Jonas Nilsson 13-5 90 minuten.

Man förde spelet och visade upp en trygghet i försvararsspelet. Det var verkligen kul att se BolticGöta spela bandy. Man gjorde verkligen sitt yttersta och lite till. Det här bådar verkligen gott inför toppmatchen nu på onsdag mot Örebro SK, en match som Ica bjuder på entréen.

Magnus Fransson om matchen;

- Det var mycket revanschlusta från matchen mot Västanfors. Jag tycker att vi styr spelet. De pressar högt upp men vi kom igenom deras första press. När vi väl hade tagit oss igenom det så tröttnade dom. Vi åker mycket skridskor idag och gör en bra match. De orkar inte med över 90 minuter
- Vi har bra spetkvalite, Pål Hanssen, Fredrik Rinaldo, Daniel Svedberg, Jonas Nilsson ect...
- En match är över 90 minuter. Över 90 minuter är vi starka som lag. Sen har Janne Olsson kommit in och bidragit med mycket. Styrt upp helheten. Framförallt lagt fokus på defensiven. Det är en otrolig kapacitet vi har fått in i laget.

# Så satte du två straffar...
-Det är svårt. Men man borde ha en ganska hög procent. Givetvis siktar man på att göra mål, det gäller att tro på sig själv. Har man satt några då ökar självförtroendet.

# Hur var supportrarna som hade tagit sig till Katrineholm?

- Det är fantastiskt att dom visar intresse och åker till Katrineholm en lördag
och är med. De är fantastiska. Sveriges bästa supportrar... Sen är det otroligt att de är med och jobbar i övrigt som i torsdags när några stycken var med och rev en scen för att laget skulle få in pengar till material. Just det att dom är med och stöttar oss i allt. Det är så fantastiskt.
- Sen att vi gör vår match och att dom får tillbaka idag. Det är vi som vinner, vi är Boltic tillsammans, säger Magnus Fransson som hoppas på bra uppslutning nu på onsdag då Örebro SK väntar i en seriefinal.

- Hoppas på bra uppslutning. Det kommer att bli en tuff match. Men jag hoppas att vi tar med med oss det vi gjorde bra idag. Sen behöver vi Blues stöd i den matchen.

Inga kommentarer: