fredag 26 oktober 2007

BG storfavorit i Entos Cupen!

Nu vankas årets första turnering och BG ställs mot tre elitserielag; Vänersborg, Villa och Gripen. Naturligtvis är BG storfavorit... att ta jumboplatsen i denna turnering.

Tittar vi på motståndet så finns två lag (VBG och Villa) som BG hade svårt att matcha redan förra säsongen. Nu är BG ett antal meriterade spelare fattigare och dessa har ersatts med sprudlande, spännande... och oprövade förstaårsseniorer. Självklart ska BG rimligtvis inte kunna vinna mot "stjärnspäckat" motstånd under de förutsättingarna. Gripen, som ångade på i superallsvenskan förra året, har siktet helt inställt på att inte göra ännu ett ettårsbesök i högsta serien och den här gången kommer dom att undvika det. Det är jag säker på. Gripen av årets modell kommer att hålla sig kvar, dels för att det är mer ett mer gynnsamt seriesystem nu, dels för att de gulsvarta har ett bättre lag än tidigare... och mer rutin.

Jag tror och hoppas att BG lyckas prestera tre fina matcher i helgen. Jag drömmer om att våra grabbar ska kunna lugga någon av motståndarna på minst en pinne, men det vore en bonus.

Enligt uppgift så gjorde BG ingen optimal insats mot Surte i helgen som gick, men samtigt måste vi räkna med lite upp-och-ner i detta tidiga skede av säsongen. Plus att detta säkert var en stor match för Surte. I helgen hoppas jag att BG tutar och kör och "släpper hästarna fria". Med Nilsson, Rinaldo och Svedberg på offensivt spelhumör borde BG inte gå mållöst från någon match. Att det sedan kan bli tufft för vår unga backlinje och målvaktsuppsättning att freda det egna målet, ja det säger sig självt. Pajskin, Andersson, Bryngelson, Nordén, Niemikorpi & Co lär svärma som bålgetingar runt BG-kassen. Bara vi står upp och spelar fysiskt och enkelt så ska det nog gå bra även på denna punkt.

Jag hoppas förresten på bättre offensivt och defensivt facit på hörnorna. Det är viktigt. Det är jäkligt viktigt.

Här kommer ett resultattips:

Gripen-BG: 6-3
Villa-BG: 7-4
Vänersborg-BG: 5-5

Det var väl optimistiskt och realistiskt på samma gång?!
Jag kan inte påstå att tipset föregicks av en speciellt genomtänkt analys... men det brukar vara då som man drämmer till med mäktiga 11 rätt på Stryktipset.

Jonas

Inga kommentarer: