fredag 26 oktober 2007

6-2 till Gripen i Enso-cupen i Lidköping

BolticGöta inledde cupspelet i Lidköping med att förlora med 6-2 (3-1). Med andra ord fick Jonas Aronsson nästa rätt i sitt inför cupen matchtips, han hade 6-3. Pål Hanssen assisterad av Daniel Jansson gjorde 3-1 i första halvlekens 37 minut. Fredrik Rinaldo passade sedan fram till Richard Fritjofsson som satte 4-2 reduceringen i den 57:e minuten. Fyra av Gripens mål kom till på fasta situationer, tre hörnmål och en straff. I matchen mot Ale/Surte också i Lidköping förra helgen så kom fyra av Ale/Surtes mål till på en straff och tre hörnor.

Kommentar från matchen i Lidköping:
Richard Fritjofsson om matchen:
- Skönt att det lossnade för mig målmässigt. En uppåkning signerad Fredik Rinaldo till mig i djupled och jag kom fri med målvakten och satte den i krysset.
- Det var en matchen med två lag som spelade kontrollerat defensivt. Vi slarvar inte så mycket i det defensiva spelet och med lite mer matchning och träning i vinter så kommer det att bli bra. Det var skillnad på inställning från matchen senaste helgen i Lidköping mot Ale/Surte. Det ska inte vara så, men vi var bra defensivt, sen har vi en del att jobba med det offensiva spelet.
- Gripen kom inte igenom oss och det var bra.
- Daniel Jansson som hoppade in som vänsteroffensiv mittfältare ska ha beröm. Han utmärkte sig positivt.

Richard Johansson, tränaren om matchen:
- Vi var bra i det defensiva spelet men mindre bra i defensiva fasta situationer.
- Fredrik Rinaldo låg bakom båda våra mål. Vid det första slog han i bollen mot mål och det blev trilltrasslat och vi krigade in bollen, Pål Hanssen. Vid andra passade han fram till Richard Fritjofsson som kunde sätta den i krysset.
- Det positiva är att vi tar till oss hur vi skulle spela ikväll, vi genomför förändringarna från Ale/Surte. Nu gör de fyra hörnmål på oss, där skulle vi behöva täta till på hörnor. Men det var bättre än senast, vi var mer noggranna och tar ner bollar i försvaret.
- Imorgon blir det åka av då vi möte Villa/Lidköping och de spelade bra vad jag såg idag.
- Daniel Jansson gick in som offensiv mittfältare och gjorde det väldigt bra. Även Hampus Nilsson, målvakt, gjorde ett par svettiga räddningar.

Hampus Nilsson, målvakten om matchen:
- Jag är nöjd med min insats. Det är inget att göra med målen som jag släppte in. Men annars fick vi ihop det defensiva spelet och det är bra, synd bara att vi släppte till hörnor och inte rusa bra. Men vi fick dom dit där vi ville, det är bara att de var effektiva på hörnorna. Det positiva är som sagt att vi fick ihop det defensiva och det är bra för framtiden.

Inga kommentarer: