måndag 26 november 2007

Bra start

Full pott efter två matcher, mer än så kan man knappast önska sig av seriestarten.
Som man siat om inför seriestarten så kommer BG att bjuda på många mål framåt... och en hel del bakåt. Mot många lag i serien kommer detta att räcka gott. Däremot behöver det täppas till en aning om BG ska ha någon chans mot exempelvis ÖSK. Det här är naturligtvis ingen nyhet för någon. Detta är något som Janne, Fredrik & Co. garanterat snackar om på träningar och bygger stora delar av träningsupplägget kring.

Det var grymt kul att se BG i hemmapremiären. Bra drag på läktaren och ungefär samma publikmängd som i Superallsvenskan förra säsongen. Sedan var det givetvis ett underhållande spel. Att se Ted Wiklund skojade friskt med motståndarna gav en fingervisning om att det unga gardet inte bara är med för att se och lära, utan definitivt vill ta plats!
Man kan bara hoppas att Janne har möjlighet att vara med så mycket som möjligt i vinter. Hans lugn och tydlighet är nog extra viktigt för de mindre rutinerade spelarna.

Tyvärr blev det lite negativa rubriker från helgens drabbning där BG-supporters enligt utsända journalister (eller var det bara DN som var där?) inte skötte sig prickfritt. Det är givetvis i allas intresse att all support av laget sker snyggt och med finess av alla. Eftersom jag inte hade möjlighet att åka på denna match vill jag inte fälla några omdömen annat än följande: En stark support är guld värd, medan en felriktad support har motsatt effekt i det långa och korta loppet. Det här vet alla om. Även om det kan vara lättare att glömma på bortaplan. Nu på lördag är det dags för en ny hemmamatch och då får både laget och supporters chansen att visa upp sig från sin bästa sida. Dvs. med både energi, stil och finess. Det vet jag att alla siktar mot och vill uppnå!

Jonas

Inga kommentarer: